BUT, kajron, Kultura, Leskovac, Najnovije, Vesti

Premijera predstave “Svici” u leskovačkom Narodnom pozorištu

Objavljeno: 28 april, 2019 u 07:10   /   od strane   /   komentari (0)

LESKOVAC – Kada se širom otvore vrata posle godina učmalosti onda uđe preko potreban svež vazduh i svetlost. Suviše dugo su ljubetlji pozorišta u Leskovcu čekali na dah svežine koji im je doneo Strinbergov Otac a nekoliko meseci kasnije dočekali su i da ih obasjaju “Svici”.

Komad po tekstu hrvatskog pisca Tene Štiličić koju je režirala Ksenija Krnajski iz Novog Sada donela je leskovačkom teatru preko potrebnu ansambl predstavu u kojoj nema glavnih uloga u kojoj su naši glumci  mlađe i srednje generacije pokazali sav svoj raskošni talenat. Rečju “Svici” su savremeni komad realizovan profesionalno, nadahnuto sa puno energije koga bi poželeo i svako beogradsko pozorište. Rediteljski pristup kreativan, sa magičnim završetkom i pečatom koji daju samo učenici Nikite Milivojevića a Ksenije Krnajski ovom predstavom je pokazala da je jedna od najboljih. Izbor muzike adekvatan, kostimi svedeni, scenografija primerena tekstu.

 Različite životne sudbine putnika koji zbog nevremena čekaju na aerodromu kao u nekoj  ispovedaonici kroz maestralno odigrane uloge Suzane Grujić gostujućeg glumca Bojana Veljovića, mladih leskovačkih nada Nataše Stanković, Petre Dimitrijević Filipa Radivojevića, Ivana Jankovića, koji su potvrdili da se na njih može ozbiljno računati, drže pažnju gledaocu skoro dva sata što svakako nije lako. U svakom slučaju leskovčani koji vole svoje pozorište dočekali su svoje Svice, dočekali su svog  i  ovoga puta izvanrednog Pepija Smiljkovića, i iza scene a na premijeri kao gledaoca svog Željka Hubača koji je iskusno držao sve nevidljive konce u svojim rukama.

Jednostavno  naše pozorište se vratilo sebi što znači otvoreno za dobre ideje za profesionalce koji dolaze sa strane sa željom da nas oplemene ali koji dolaze u naš grad da bi se i sami oplemenili. Svici će sigurno dugo sijati ne samo na daskama koje život znače u Leskovcu već i širom Srbije – prenosi sajt Vesti i Oglasi juga.

SVICI – REŽIJA KSENIJA KRNAJSKI

Reditelj: Ksenija Krnajski
Dramaturg: Željko Hubač
Scenograf: Dejan Pantelić
Kostimograf: Suna Kažić
Kompozitor: Vladimir Petričević
Scenski pokret: Damjan Kecojević
Dizajn svetla: Radomir Stamenković

Likovi:

KLARA ………………………….. SUZANA GRUJIĆ

OLGA ……………………………. NATAŠA STANKOVIĆ

MARTIN ………………………… BOJAN VELJOVIĆ k.g.

OLIVER ………………………….. PREDRAG SMILJKOVIĆ

ŽANA …………………………….. PETRA DIMITRIJEVIĆ

TONI ………………………………IVAN JANKOVIĆ

LENA……………………………… JOVANA GROZDANOVIĆ

ANJA ……………………………… TANJA KRČMARIK

ŠERI………………………………..MAJA JANKOVIĆ

FELIPE …………………………….ANA ĐORĐEVIĆ

BRENDA …………………………. FILIP RADIVOJEVIĆ

BLU ………………………………. MIODRAG KRČMARIK

Komentari (0)

napišite komentar

komentar
Name E-mail Website